Турските капитали в родното здравеопазване са риск за националната сигурност

Турските капитали в родното здравеопазване са риск за националната сигурност
Източник: MedicalNews
A A+ A++ A

Турските капитали в българското здравеопазване са реална заплаха за националната сигурност на страната ни, коментира дългогодишният кореспондент на БТА и БНТ в Анкара и Истанбул Стефан Солаков, предаде Дарик.
 
Той обясни, че чрез закупуването на големи болници, личните ни данни се управляват най-вече от турски фирми. Ако Турция стане президентска република, това ще се отрази болезнено на България, защото нямаме тактика за защита срещу настъпателната пропаганда на югоизточната ни съседка, допълни Солаков.

Наблюдава се инвазия на турската икономика в България и вече няколко региона у нас се държат икономически от Турция, посочи Стефан Солаков. "Вижте какво става напоследък с медицината. Много наши болници работят с турски капитали. Скоро цялата структура на нашата здравна каса ще изтича по посока на Турция. Дори и детските операции отиват там. Най-накрая покупката на големи болници тук и налагане на тяхната система за картотекиране поставя националната сигурност под заплаха, защото всичките ни данни се систематизират и управляват най-често от турски фирми", обясни Солаков.

Според него превръщането на Турция в авторитарна президентска държава ще се отрази неблагоприятно на България. "Ние нямаме още охранителни средства срещу подобен тип настъпателна пропаганда. Нямаме уточнена тактика срещу такива атаки, които вероятно ще се засилят, особено след като Турция престане на бъде парламентарна република", допълни той.

С югоизточната ни съседка трябва да имаме дипломатически и приятелски отношения, но разбира само от твърда дипломация, категоричен е Стефан Солаков.

#Стефан Солаков #Турция #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници