Напрежение сред търговци от рибна борса заради плануван строеж

Напрежение сред търговци от рибна борса заради плануван строеж
pixabay.com
A A+ A++ A

Напрежение сред търговците на един от най-големите общински пазари в Източна България. Планове за нов строеж изкараха на улицата търговците от рибната борса, съобщава Нова телевизия.

Тя е вторият по големина рибен пазар в Югоизточна България. От няколко дни обаче наемателите на обектите са подложени на стрес. Причината е информация, че тези обекти ще бъдат разрушени и на тяхно място ще бъде изградена административна сграда. Това според търговците ще унищожи техния поминък.

На 28 февруари наемателите на 12-те обекта са извикани в Общински пазари за разговор. Това породило страх за поминъка им. За да запазят препитанието си, започнали подписка сред редовните клиенти, които също са гневни.

Директорът на Общински пазари увери, че нямало инвестиционно намерение за строеж на сграда. Срещата била само за сондиране на мнения.

Дали от Общински пазари ще спазят обещанието си върху терена да не се изгражда административна сграда и пазарът да се запази, или ще се стигне до гражданско неподчинение - предстои да разберем.

#рибна борса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници