Танов: Митниците ще съберат 1 млрд. лева повече през 2011 г.

Танов: Митниците ще съберат 1 млрд. лева повече през 2011 г.
„Лукойл" няма да работи до края на годината, категоричен е Танов./ Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До края на годината Агенция „Митници" ще събере 1 млрд. лева повече в сравнение с 2010 г. според директора й Ваньо Танов.

Опозицията напада митниците, защото страната се намира във време на избори, заяви Танов по Нова ТВ във вторник.

„Нали не очаквате опозицията да каже, че Агенция "Митници" е събрала 800 милиона лева повече в сравнение с миналата година", коментира пред Нова телевизия Танов обвиненията на опозицията, че 2.5 млрд. лв ще бъдат щетите за България от контрабанда през годината.

Той подчерта, че има ръст на приходите по всички пера. Приходите от акцизи на горивата са с 90 млн. лева повече, а от алкохол – с 37 млн лв. При всички акцизни стоки има сериозен ръст на приходите от 30-40%, поясни още той.

Танов също така коментира продължението на сагата с отнетия лиценз на Лукойл Нефтохим Бургас.

„Лукойл" няма да работи до края на годината, категоричен е той, пояснявайки, че компанията няма да се справи с монтирането на нужните измервателни уреди до края на 2011 г.

По повод обвиненията, че е издал държавна тайна като е обявил какъв е резервът на „Лукойл" Танов каза: „Това е публична информация, а не държавна тайна". Той уточни, че България като членка на ЕС е задължена всеки месец да публикува към Европейската комисия данните за горивата, които се съхраняват в страната.

Директорът на митниците заяви, че отделите за борба с нарктотрафика ще претърпят промени, пише БГНЕС. „Ще има един стълб разузнаване, един стълб разследване и по средата – анализ на информацията и управление на силите. Където работят хората в момента, там ще останат и да работят. От 1-ви октомври ще се намалят началническите длъжности и се увеличават експертите, така че част от началниците ще станат експерти, но в това не виждам нищо лошо", допълни Танов.

#Ваньо Танов #Агенция "Митници" #Лукойл Нефтохим Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници