6% спад в акциите на Дойче банк заради опасенията за набиране на немски капитал

6% спад в акциите на Дойче банк заради опасенията за набиране на немски капитал
Източник: iconomist.bg
A A+ A++ A

Акциите на Дойче банк се понижават с над 6% по време на днешната европейска търговия, след като водещият немски кредитор обяви, че планира да увеличи своя капитал с 8 млрд. евро, предаде БНР.

Това би представлявало емитиране на нови акции от страна на Дойче банк за трети път от началото на 2013-а година насам, потвърждавайки по този начин инвеститорските опасения, че най-голямата германска финансова институция се нуждае от допълнително повишение на своя капитал. Шефът на банката Джон Краян прекара последните 18 месеца в опити да съкрати портфолиото на банката на фона на големи по размер разходи за съдебни разноски и отписване на активи.

Слуховете за ново набиране на капитал доведоха до понижение на акциите на Дойче банка с 1% още по време на петъчната търговия. След като по-рано днес немският кредитор потвърди новината, неговите акции се обезценяват с близо 7 на сто, което означава, че само в рамките на търговията в понеделник пазарната капитализация на банката се сви с близо 1,6 млрд. евро до около 24,8 млрд. евро.

Агресивните разпродажби на акциите на Дойче банк се отразяват негативно на цялата банкова търговия на стария континент, като общия индекс Stoxx Europe 600 Banks Index се понижава с 0,82%, парирайки част от растежа си с около 3% от началото на годината.

#Дойче банк #Джон Краян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници