Днес ще е предимно слънчево, с максимални температури около 14°

Днес ще е предимно слънчево, с максимални температури около 14°
Източник: Stz7
A A+ A++ A

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Максималните температури, в повечето места, ще бъдат между 13° и 18°, в София около 14°, коментира то НИМХ.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня още малко ще се повиши.

В събота и неделя ще остане с по-често незначителна средна и висока облачност. Минималните температури ще са от 1 до 6 градуса, но на места по високите полета са възможни и стойности около нула градуса. Дневните ще бъдат от 10 до 16, на места до 17, 18 градуса. Вятърът ще бъде слаб.

Времето в планините ще бъде подходящо за туризъм. На 1200 метра надморска височина температурите денем ще достигат около 6-7 градуса в петък, а в събота и неделя слабо ще се повишават и ще са до около 9, 10 градуса. Облачността ще бъде променлива, с повече слънце в петък и събота.

Вятърът в планините ще бъде слаб, в събота и неделя - от юг. В понеделник и  вторник над страната времето ще остане топло за началото на март. Страната ни ще бъде в северната периферия на обширна, но плитка циклонална област с център над източната част на Средиземно море.

Дневните температури ще са най-често от 13 до 18 градуса, малко по-ниски по  морския бряг. На места са възможни и малко по-високи стойности. Високи ще са  и  минималните температури, на повечето места от 4 до 9, 10 градуса. Облачността ще бъде променлива, често значителна, но предимно средна  и  висока, при което ще има и слънчеви интервали.

Без съществена промяна  и динамика ще остане времето и  в средата на седмицата. Температурите слабо ще се понижат, но ще останат над обичайните за периода.

#слънчево #вятър #туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници