Взривиха бомби-самоделки пред офиса на Коста Богацевски

Взривиха бомби-самоделки пред офиса на Коста Богацевски
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Две са версиите на полицията за подхвърлените самоделни бомби в близост до офиса на бившия главен секретар на МВР Коста Богацевски. Според директора на СДВР Младен Маринов е възможно да става въпрос както за хулиганска проява, така и за умишлени действия. Той уточни, че една от бомбите се е взривила на пътното платно, друга на тротоара пред офиса, а третата е гръмнала в ролетната щора, предаде iNews.bg.

Припомняме, че тази нощ няколко самоделни бомби бяха хвърлени под прозореца на офис на бившия високопоставен служител на МВР. Инцидентът стана около полунощ близо до военното НДК, където вече се помещават Софийският районен съд и Софийската районна прокуратура.

За 2 часа районът е бил отцепен от пожарната и следователи. От вътрешното ведомство посочиха, че бомбите са били три, били са самоделни и не става въпрос за целенасочена атака, а за хулиганска проява, която няма общо с това, че офисът е на бивш техен служител. Щети са нанесени по прозореца на офиса.

Коста Богацевски е високопоставен служител на МВР. Той е роден е на 25 септември 1948 г. в София. Завършва право. От 10 април 1990 г. е заместник-началник на Главното следствено управление. Работил е по разследването на убийството на писателя Георги Марков в Лондон, извършено по време на тоталитарния режим.

В периода февруари 1993 - октомври 1994 г., Богацевски е главен секретар на МВР. Той е част от предложения от бившия член на БСП и вътрешен министър Румен Петков - Обществен съвет към МВР. След напускането на системата на МВР Богацевски работи като адвокат.  

 

 

#МВР #НДК #бомби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници