Цветанов и Ковачева се оправдават за ВСС в Брюксел

Цветанов и Ковачева се оправдават за ВСС в Брюксел
Министрите на правосъдието и вътрешните работи Диана Ковачева и Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предстоящият мониторингов доклад на Европейската комисия се очаква да бъде основна тема на срещите на министрите на вътрешните работи и правосъдието Цветан Цветанов и Диана Ковачева в Брюксел във вторник.

От българска страна няма предварителна информация за разговорите им там, от Еврокомисията обаче потвърдиха, че двамата ще имат среща с генералния секретар Катрин Дей, предаде БНР.

Тя отговаря за мониторинговия механизъм и докладите по него и в последните месеци изпрати на властите в България няколко писма с настояване следващият Висш съдебен съвет да бъде избран с пряк вот.

В Закона за съдебната власт обаче беше заложен друг вид гласуване, а преди дни премиерът Бойко Борисов заяви в телевизионно интервю, че Цветанов и Ковачева лично ще представят аргументите пред Еврокомисията.

#Цветан Цветанов #Диана Ковачева #министър на вътрешните работи #министър на правосъдието #Брюксел #Еврокомисия #мониторингов доклад #Европейската комисия #Катрин Дей #генерален секретар #Висш съдебен съвет #премиер #Бойко Борисов #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници