Борисов: Решенията за военното присъствие в Черно море се взимат "под сурдинка"

Борисов: Решенията за военното присъствие в Черно море се взимат "под сурдинка"
Източник: News359
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар във връзка със служебното правителство и случващото се последните дни. По повод на темата за засилване на военното присъствие на НАТО в Черно море, Борисов заяви, че решенията се взимат "под сурдинка", предаде Дарик.
 
"Козируваха в Брюксел преди няколко дни, а после казват, че аз съм бил послушко", започна бившият премиер. По думите му темата е много деликатна и във времето, когато ГЕРБ са отстояли да няма флотилия в Черно море и сили на НАТО да идват както в Егейско море - "само ако недай си Боже има бежанска вълна, тогава общественият натиск е бил голям, а сега темата не се разисква много".

„Много е деликатна темата, от една страна, да не тревожим хората. Всички си спомняте времето, когато отстояхме позицията да няма флотилия в Черно море“, посочи той. Сега вече сме включени, имахме air policing, вече има флотилия, чужди кораби, всичко това е решено преди няколко дни, обясни още Бойко Борисов и допълни: „Сега сме поставени в много деликатна ситуация и вече сме цел, участници сме във всичко това“.

 
Бойко Борисов припомни, че позицията му по въпроса е била за предно разполагане на кораби в Черно море и за учения: „Моята мечта беше да има платноходки, лодки, тръба за газ“. Бившият премиер Бойко Борисов изрази възмущението си, като сподели, че последните дни чете информация за охраната на първата дама, а не за важните решения за обществото, защото охраната на президента и първата дама е нещо нормално.

"Нормално е президентът, като си води своите отговорни срещи, да е сигурен къде е жена му. Колко ще изхарчим за охраната на един човек", коментира Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на среща с КНСБ, на която бяха обсъдени предизборната програма на партията и вижданията на синдиката за социално-икономическо развитие на България. 

КНСБ и ГЕРБ са на една позиция, че е дошло време за увеличение на доходите в България, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров след срещата. Той оцени като позитивни предложенията на партията за увеличение на доходите, но от синдиката смятат, че те могат да растат и с по-бързи темпове предвид възможността за поне петпроцентов ръст на БВП и за по-справедливо разпределение между труда и бизнеса на това, което произвеждаме.
 
От КНСБ смятат, че след четири години средната работна заплата може да достигне 1600-1700 лева, ако се увеличава с по 100-150 лева на година. Ако БСП не е харесвала политиката на Владислав Горанов във финансите и иска ревизия на държавния дълг, то тогава не е трябвало да бъде назначаван Кирил Ананиев за служебен министър, заяви още бившият премиер. 

 

#Бойко Борисов #НАТО #ГЕРБ #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници