Охраната на банката, на която сте клиент трябва да се погрижи за сигурността ви

Охраната на банката, на която сте клиент трябва да се погрижи за сигурността ви
Нова телевизия
A A+ A++ A

Полицията вчера бе вдигната на крак заради опит за обир. Двама маскирани нападнали мъж, който се качил в колата си пред банков клон. Това се случва в района на гара „Искър” в София. Нападателите счупили предното стъкло на автомобила. Шофьорът обаче реагирал бързо и със задна маневра успял да се оттегли. Няма данни при инцидента да е използвано оръжие. Няма и пострадали. Разследването продължава.

От банката съобщиха, че съдействат на полицията с всичко необходимо.

„Съдейки по колата и от парчетата от тухла и от следите в градинката, които се виждат от кола и боксуването й, най-вероятно е имало нападение. Следите от рязко тръгване на колата са видни”, коментира в ефира на Нова телевизия експертът по сигурност и охрана Мануил Манев.

По думите му банковият клон се намира на изключително рисково място.

„Тегленето на крупна сума пари от такова място е риск, да не кажа глупост. Системата за сигурност в нашата страна е сериозно объркан. Охраната на банката трябва да се погрижи за клиента си. Трябва да има някакво полицейско присъствие около банката. Този клон е рисков. Преди години тук бе направен опит да бъде обиран този клон – имаше опит да се пробие тунел, за да се стигне до трезора на банката. Въпреки това тук полицейско присъствие много рядко може да видите”, каза още експертът по сигурност и охрана Мануил Манев.

По думите му клиентите на банки трябва да бъдат внимателни при тегленето на голяма сума пари, особено когато са сами.

#крадци #обир #банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници