Облачна събота, но в Югозападна България температури до 13°

Облачна събота, но в Югозападна България температури до 13°
Pexels.com
A A+ A++ A

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно облачно, но само на изолирани места, главно в Северна и Източна България, ще превалява слаб сняг. Над югозападните райони и западната част на Горнотракийската низина облачността ще е разкъсана, намаляваща до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от минус 4° в североизточните райони до плюс 13° в югозападните.

Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Евгения Егова Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).Над Черноморието ще бъде преодбладава облачно време, но само на отделни места ще има превалявания, предимно от сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 1-3°. Вълнението на морето ще е около 4 бала.

Температурата на морската вода е 3-4°. Над планините облачността ще е разкъсана, по-значителна над Стара планина и на отделни места там ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток, по билата от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 4°.Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - ще остане без съществена промяна.

#облачно #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници