Фирми протестират срещу уволнението на шефа на АПИ

Фирми протестират срещу уволнението на шефа на АПИ
Cross.bg
A A+ A++ A

Фирми от пътностроителния бранш, които са членове и на строителната камара, се обявиха срещу уволнението на шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Дончо Атанасов и на негови колеги. Според тях този ход на служебния кабинет не е бил правилен. Поради тази причина те изпратиха официално обръщение до служебния премиер Огнян Герджиков в защита на отстранения от поста председател на УС на АПИ. В него фирмите отбелязват, че няма как Атанасов да е пряко виновен за фаталния инцидент в тунела на магистрала „Хемус“, тъй като е бил на ръководната длъжност в Агенцията едва от 2 месеца, а е наследил огромни проблеми, натрупани в годините назад и причинени от политиците не само на АПИ, а и на цялата държава. И е нямало как те да бъдат решени за такъв кратък срок.

Според ръководителите на фирмите инж. Дончо Атанасов е „един достоен мъж“, който не заслужава да бъде освободен от поста заради „престъпна небрежност“, с която бе аргументирано уволнението му. „Удобно е да хвърлите на обществото „виновни“ и да продължите напред с маршова стъпка да рушите“, пише в писмото до премиера.

Строителите изказват в него и сериозно съмнение, че обещанието тунел „Ечемишка“ да бъде пуснат отново в експлоатация до понеделник, 13.02.2017 г., и той да бъде напълно безопасен за преминаващите, ще може да бъде спазено при тези условия. Под самото писмо пък подписите си са сложили собственикът и управител на фирма „ИСА 2000“ инж. Юлиян Инджов, както и двамата изпълнителни директори на компанията „Автомагистрали Хемус“ инж. Веселин Воденичаров и инж. Николай Ръжев.

Вижте официално обръщение до служебния премиер.

 

#Огнян Герджиков #АПИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници