Булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“ в София стават еднопосочни?

Булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“ в София стават еднопосочни?
Wikiwand
A A+ A++ A

Столична община обмисля вариант централните булеварди "Дондуков" и "Цар Освободител" да станат еднопосочни. Според проекта по "Дондуков" ще има и велоалеи в близост до трамвайните релси. Вариант за такава промяна на движението в столичния център е била обсъждана вчера в комисията по транспорт на Столичния общински съвет, съобщи в профила си във Facebook общинският съветник Симеон Славчев, цитиран от Актуално.бг.

"Идеята е бул. "Дондуков" да стане еднопосочен в посока към Министерския съвет и президентсвото, а бул. "Цар Освободител" да стане еднопосочен от президентсвото в посока към Народно събрание и Софийския университет", обясни Славчев в социалната мрежа. И определи идеята като "добра", защото щяла да облекчи значително трафика в центъра на София, информира iNews.bg.

Друг плюс е, че проектът предвижда по бул. "Дондуков" да се обособи самостоятелна двупосочна велоалея и трамвайно трасе, смята общинарят. "По този начин всички участници в движението - пешеходци, велосипедисти, градски транспорт и автомобили ще се придвижват безконфликтно", мотивира се той.

Той все пак уточнява, че става дума за проект, който тепърва ще се разглежда и в други комисии на СОС, както и от гражданите.

 

 

 

#булеварди #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници