Оцелелият мъж в тунел "Ечемишка" ще съди държавата

Оцелелият мъж в тунел "Ечемишка" ще съди държавата
Нова телевизия
A A+ A++ A

Оцелелият мъж от нелепия инцидент в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", при който осветително тяло уби жена на място, смята да съди държавата. Братът на починалата ще потърси отговорност за трагедията от Агенция "Пътна инфраструктура", пише iNews.bg.

"Даже и не разбрах, че е паднало отгоре и чак, когато излязох от колата, разбрах какво е станало. В следващия момент излязох да търся сестра си, защото видях, че я няма на предната седалка, където седеше. Отворих вратата и я видях чак на задната седалка, промушена с желязото. Телефон не можех да намеря, от катастрофата беше изхвърчал някъде. Колите наоколо спряха, помолих ги те да звънят. Опитах се желязото да извадя, но просто не можах", разказва пострадалият Николай пред Нова телевизия.

Един от полицаите, които отишли на място, разказал на мъжа, че многократно подавал сигнали в АПИ заради опасните осветителни тела. Оттам пък му отговорили, че не е той човекът, който да им казва какво да вършат.

Истината е, че тунелът е в експлоатация от 1984 г. Оттогава съоръжението не било ремонтирано, само се опреверява периодично. Последната такава проверка била през есента на миналта година.

"Ако има виновен, той ще е много ниско долу. Ще кажат, че някой технически не е минал да осъществи контрола и това ще е", твърди потърпевшият.

А трагедията в "Ечемишка" е можела да бъде по-голяма. Падналата конструкция се опряла в асфалта и така е задържала останалата част от лампите и гредите. В противен случай щели да паднат и другите осветителни тела.

 

 

 

#тунел "Ечемишка"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници