Протест на шивачки от Дупница заради неплатени заплати

Протест на шивачки от Дупница заради неплатени заплати
Novini.bg
A A+ A++ A

Шивачки от Дупница живеят без заплата повече от три месеца, след като фирмата, за която работят е спряла дейност. Всички служители са били прехвърлени към нова фирма, която стопанисва шивашкия цех, но хората така и не са си получили заплатите.

Според един от протестиращите, съпруг на жена, която работи в цеха, тя трябва да получи между 1000 и 1500 лв. от неизплатени заплати. По думите му има множество заведени дела и от други служители, имало е и разговори с омбудсмана Мая Манолова, но не са успели да се преборят, информира БТВ.

Една от потърпевшите е Ели Димитрова, която е прехвърлена в новата фирма. По същото време откриват на жената рак и тя излиза в болничен, за да се лекува. „В един момент собственикът Луиджи Каприоти продава фирмата заедно с мен”, пояснява Димитрова.

Пред камерата на bTV тя показа документ, според който фирмата е продадена за 10 лв. на новия собственик. „Така се оказах без доходи за празниците. Колегите бяха хората, които събраха за мен почти една заплата, благодарение на която аз оцелях”, каза Димитрова.

Според хората ръководството на фабриката е променило договорите на служителите и от редовни са минали на временни, като по този начин са ощетени служителите през пенсия.

Екип на bTV се опита да се свърже с ръководството на шивашкия цех и с бившия шеф Луиджи Каприоти, но без успех. До момента няколко шивачки са успели да осъдят бившия си шеф заради неизплатени заплати, но все пак не са получили парите си.

По-късно днес шивачките и служителите на фирмата организират протест.

#шивачки #Дупница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници