Лекарят на Тръмп издаде тайната за гъстата му коса

Лекарят на Тръмп издаде тайната за гъстата му коса
Източник: Новини Лондон
A A+ A++ A

Лекарят на Доналд Тръмп увери, че косата на президента е истинска, но за гъстотата й помага малка доза от лекарството финастерид, съобщи австралийският в. "Дейли телеграф", цитиран от Нова тв. 

Лекарството се предписва за сваляне на простатно-специфичен антиген и се използва за лечение на увеличена простата. То често се изписва и срещу оплешивяване на мъжете. Д-р Харолд Борнстайн, който е гастроентеролог, каза, че самият той го пие, за да поддържа косата си.

Медикаментът не позволява на тестостерона да се преобразува в хормона дихидротестерон, който може да блокира усвояването на хранителни вещества, необходими за фоликулите. Освен финастерид, Доналд Тръмп пие лекарство за розацея - хронично възпаление на кожата на лицето, статини срещу висок холестерол и липиди, както и бебешки аспирин профилактично срещу инфаркт. 

Белият дом отказа да потвърди медицинската информация, както и дали д-р Борнстайн още лекува Доналд Тръмп. Д-р Борнстайн е лекар на Доналд Тръмп от 1980 г., но откакто Тръмп стана президент, лекарят няма връзка с него. Косата на Доналд Тръмп привлича толкова внимание, откакто той се кандидатира за президент, че водещият Джими Фалън дори подръпна перчема му, за да провери дали е истински. 

#Доналд Тръмп #Лекарството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници