99 евро, толкова струва вечерята на 5 метра под водата в Белгия

99 евро, толкова струва вечерята на 5 метра под водата в Белгия
Източник: Economic.bg
A A+ A++ A

За да опитате ястията в ресторант "Перла", трябва да се гмурнете в един от най-дълбоките басейни в Белгия. Спускате се с акваланг във вода с температура 33 градуса по целзий и се озовавате в прозрачна перла, която събира няколко души. За 99 евро човек получава салата от омар, гъши дроб и шампанско. Създателят на ресторанта Джон Беернаертс сподели какво го е мотивирало да направи едно различно място за хранене, предаде БНТ. 

"Създадох този басейн преди 12 години, когото все още бях гмуркач-ентусиаст като тийнейджър. Исках да направя възможно всеки да се научи да се гмурка. А последното нещо - сферата е направено за едно. Хората вътре в нея да могат да се срещат. Да обменят идеи", коментира Беераертс.

Ресторантът е строен повече от година. Сервитьорите са гмуркачи, които носят храната във водоустойчиви пакети. Мястото е подходящо за романтични срещи. 

"Мисля, че е уникален фактът, че си под водата. Двамата сме като двойка риби, обичаме да сме под водата. Това е уникално. Вечеря, която ще помним до живот", коментира посетител.

За разлика от останалите ресторанти, тук клиентите преминават през обучение по гмуркане преди да седнат на масата. 16 души са посетили ресторанта след като е бил създаден в края на миналата година.

#Перла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници