630 млн. долара глоба за Дойче Банк заради руска схема за пране на пари

630 млн. долара глоба за Дойче Банк заради руска схема за пране на пари
Източник: БНР
A A+ A++ A

На Дойче Банк е наложена глоба от 630 милиона долара от американски и британски регулатори във връзка с руски план за пране на пари, информира Би Би Си, цитирана от БНР.

Чрез схемата клиенти на банката незаконно са изнесли 10 милиарда долара от Русия чрез покупко-продажба на акции посредством офиси на банката в Москва, Лондон и Ню Йорк. Според властите Дойче Банк е пропуснала множество възможности да засече, разследва и спре схемата. 

От банката заявиха, че сътрудничат на регулаторите. Освен глобата Дойче Банк ще трябва да наеме външен съветник, който да прегледа вътрешните мерки за привеждане в съответствие. 

Решението идва по-малко от две седмици след като немската банка плати на властите в САЩ 7,2 милиарда долара за уреждане на съдебния иск, подаден от Министерството на правосъдието във Вашингтон за манипулация на пазара на ценни книжа по време на световната финансова криза през 2008 година. Освен Дойче Банк още три банки – италианска, китайска и тайванска, са глобени за нарушение на законите против пране на пари.

#Дойче банк #регулатори #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници