Габриел наследява поста външен министър на Германия от Щайнмайер

Габриел наследява поста външен министър на Германия от Щайнмайер
Източник: Разузнаване.ком
A A+ A++ A

Издигнатият за кандидат канцлер от Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц официално започна кампанията си на извънредно събрание на извънредно събрание на парламентарната си фракция. Той призова партията си към повече самочувствие, независимо от ниския й рейтинг в момента, пише 24 часа.

В същото време досегашният лидер на ГСДП Зигмар Габриел обяви, че ще наследи поста външен министър от номинирания за президент Франк валтер Щайнмайер. Доскорошният председател на Европейския парламент Мартин Шулц бе посочен като наследник на Габриел от самия него в интервю за списание „Щерн“, преди официалните разговори в партията. Това донякъде изненада социалдемократите, но те приветстваха кандидатурата на Шулц. Според допитванията той е сред най-одобряваните социалдемокати в Германия.

Освен това е известен с яркото си ораторство и антипопулизъм. Габриел заяви, че се отказва от съревнованието за канцлер, тъй като преценява, че няма да успее срещу Ангела Меркел и с това щ енавреди на партията. Той няма да е вече и лидер на социалдемократите, а ще наследи на поста външен министър досегашния дипломат номер 1 на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, който на 12 февруари ще бъде избран за президент на Германия. Най-вероятно Габриел ще стане външен министър още този петък, за да няма вакуум в държавното управление.

#Мартин Шулц #Ангела Меркел #Зигмар Габриел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници