Слави Бинев „прати“ България при арабите

Слави Бинев „прати“ България при арабите
Членът на ЕП дори е преценил, че по всяка вероятност „приликата“ между България и арабските страни била причината да е избран за докладчик по темата. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

В доклад пред Европейския парламент българският независим евродепутат и архонт Слави Бинев сравни ситуацията в България с тази в страните от Арабската пролет (Мароко, Алжир, Либия, Тунис, Египет, Йордания, Сирия, Бахрейн и Оман).

Бинев бил определен от ЕП за докладчик по въпроса за финансирането на страните от Арабската пролет от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), предаде bTV.

Според офиса на евродепутата „поради големия интерес към темата“ Слави Бинев е бил „потърсен за множество интервюта преди и след гласуването, в които сравни положението в България с това в страните от Арабската пролет“.

Членът на ЕП дори е преценил, че по всяка вероятност „приликата“ между България и арабските страни била причината да е избран за докладчик по темата.

В „множеството интервюта“ първият покровител на православната църква в съвременната българска история е призовал европейските институции да направят пряк мониторинг на свободите на гражданите на България.

#Слави Бинев #Европейския парламент #доклад #България #страни #Арабската пролет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"