Нови дупки зейнаха изпод снега по столичните булеварди

Нови дупки зейнаха изпод снега по столичните булеварди
Източник: Евроком
A A+ A++ A

Множество нови дупки са се образували по основни булеварди и квартални улици в София. Сред най-потърпевшите райони е централният "Триадица", където дори паважът е разместен, показа репортерска проверка, предаде БНР. 

Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев призна, че всяка зима възникват подобни проблеми. Проблемите се получават на места, където асфалтът е изкърпван и във фугите между старата и новата настилка влиза вода, обясни Крусев.

"Действително са констатирани дефекти както по асфалтови настилки, така и по павирани булеварди. Действаме своевременно. От няколко дни насам 12 екипа работят по отстраняването на тези неравности – пренареждане на паваж, където това е необходимо, и аварийно запълване на дупки със студена асфалтова смес".

Екипи на общината и на фирмите, които поддържат пътната мрежа, извършват постоянни огледи, заяви заместник-кметът. Реагираме на всеки сигналзаяви Крусев и призова шофьорите да подават сигнали до дирекция "Транспортна инфраструктура" на Столична община.

Бюджетът на Столичната община все още не е приет, но няма опасност тя да остане без пари за възстановяване на щетите по настилките, тъй като разходът е предвиден в проектобюджета, обясни Крусев. Той подчерта, че превенцията е ремонт на цели пътни участъци, така че настилката да е цяла да няма фуги, в които да прониква вода:

Знаете, че повечето големи булеварди в София вече са ремонтирани и по тях проблеми нямаме.

#булеварди #Триадица #мрежа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници