Любомир Павлов искал да изтъргува мира с Христо Грозев

Любомир Павлов искал да изтъргува мира с Христо Грозев
Грозев (вдясно) ще заведе граждански иск срещу бившите си съдружници Огнян Донев (в средата) и Любомир Павлов (вляво) с надеждата да си върне дяловете в медийната група. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съсобственикът на „Медийна група България“ Любомир Павлов предложил на бившия си съдружник Христо Грозев взаимно да оттеглят обвиненията си един към друг.

Любомир Павлол отправил и друго предложение – да спрат да се „цакат“, разкри Христо Грозев на пресконференция.

По-рано във вторник Павлов бе обвинен за пране на пари, документна измама и използване на документ с невярно съдържание, а съдружникът му и собственик на „Софарма“ Огнян Донев - само за пране на пари.

Разследването срещу Павлов и Донев започна по сигнал на Грозев и другите им бивши съдружници - Карл фон Хабсбург и Даниел Руц, че с покупката на изданията от групата на „24 часа“, „168 часа“, „Труд“ и др. са изпрали пари, придобити от престъпна дейност.

Освен това Христо Грозев и австрийският му партньор Карл фон Хабсбург твърдят, че чрез подправени документи и без тяхно знание Любомир Павлов и Огнян Донев са отнели част от дяловете им в дружеството.

Грозев заяви, че заедно с Хабсбург ще се конституират като граждански ищци, когато делото срещу Павлов и Донев влезе в съда, защото се надяват така да си върнат дяловете.

Христо Грозев посочи в отговор на въпрос, че са изплатили своя дял при формирането на сделката с повече от 100%, тъй като са дали по-голяма от договорената сума.

„Средствата за нея до голяма степен са взети назаем, след като заложихме наши активи в други държави“, уточни той.

Христо Грозев разказа и за среща между двамата преди около месец и половина, състояла се по настояване на Любомир Павлов.

„Той ме пресрещна на улицата“, разказа Грозев и добави, че винаги е документирал всичко, когато ставало въпрос за Любомир Павлов и така станало ясно, че преди да помоли за среща, той го следвал дълго с колата по бул. „Дондуков“.

„В крайна сметка аз влязох в едно кафене, той влезе сам в кафенето и разговорът беше в дух: от цялата тази история всички губят, по-добре да видим какви са възможностите да си оправим взаимоотношенията. Дай да се разберем да не си вредим един на друг. Предложението беше - „да спрем да се цакаме“, да си оттеглим обвиненията и той да ми върне парите, които сме инвестирали в медийната група“, разказа Христо Грозев, цитиран от „Фокус“.

На това предложение на Любомир Павлов той отговорил с въпроса: „Тоест ти изключваш възможността да си върнеш дяловете, които открадна?“.

Павлов казал, че става дума за: „да спрем да подаваме сигнали. Аз да си оттегля моите, ти да си оттеглиш своите обвинения“.

Христо Грозев отговорил, че това е невъзможно, освен че е незаконно.

„Аз го попитах: „Ти предлагаш да ми върнеш парите, с които си работил цяла година, и срещу репутацията, която си унищожил, моята, на г-н Руц и г-н Хабсбург“, и му казах - ние имахме репутация, а ти нямаше, с което той се съгласи“, добави бизнесменът.

След това Любомир Павлов прецизирал предложението си и казал, че не говори за физическо оттегляне, а да спрат да проверяват какво става. За всичко това Павлов предложил да върне парите, които са внесли.

Карл фон Хабсбург, който е наследник на австро-унгарската корона и също участва в пресконференцията, пък заяви, че повдигането на обвинението показва, че става въпрос за криминален случай, а не за междуличностен спор.

Той отбеляза, че българската съдебна система работи, независимо на какъв натиск е подложена.

„Днес, когато влязох в тази стая, си спомних един друг момент, който ме беше накарал да се чувствам горд и щастлив. През декември 2010 г. ние официално анонсирахме нашето желание да създадем „Медийната група България“. Това беше моментът, когато за пръв път се срещнах с Огнян Донев и Любомир Павлов. По онова време бях изпълнен с надежда, че резултатите ще бъдат положителни. Междувременно се случиха много неща“, заключава Карл фон Хабсбург.

#пране на пари #„Медийна група България“ #Христо Грозев #Любомир Павлов #Огнян Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници