МВР започва новата година без задължения към бюджета

МВР започва новата година без задължения към бюджета
БНР
A A+ A++ A

МВР приключи годината без задължения към бюджета. Това каза министърът в оставка Румяна Бъчварова, която е на официално посещение във ОДМВР - Велико Търново, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Тя подчерта, че за първи път от много години насам Министерството се е справило с бюджета, който му е определен. „Имаме икономии по някой пера, които успяхме да пренасочим.

Успяхме да сключим и всички договори. Следващият министър и следващото редовно правителство, ще получи МВР в един стабилизиран вид, с възможност да се съсредоточат усилията върху конкретната работа и върху специфичните отговорности. Много се надявам успехите да продължат“, допълни Румяна Бъчварова. Тя не пожела да коментира спряганото име за министър на вътрешните работи в служебния кабинет. „Мога да коментирам, когато има назначение. Който и да е, надявам се да е добър професионалист и свестен човек и да продължи започнатата работа. В момента колегите работят активно. Това установявам и при посещенията ми в Дирекциите по места. Просто трябва да дадем шанс на Полицията да си върши работата, да не я занимаваме с политически интриги. Не бива да позволяваме хора да се упражняват в реторика по теми, които не познават.

Мисля, че успяхме в последните две години, особено през последната година, да създадем спокойна обстановка за работа, защото критерият в отношението към служителите са резултатите от тяхната дейност“, допълни Румяна Бъчварова. Тя заяви, че всички показатели на дейност има спад на престъпленията и увеличаване на разкриваемостта.

#Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници