Христо Грозев: Павлов ми предложи да спрем да се „цакаме“

Христо Грозев: Павлов ми предложи да спрем да се „цакаме“
Павлов ми предложи „да си оттеглим взаимно обвиненията и той да ми върне парите и да се разберем оттук нататък да не си пречим, разкри Христо Грозев (на снимката). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Любомир Павлов предлагал на Христо Грозев да спрат да се „цакат“ и той да върне парите, които са били инвестирани в Медийна група „България“.

„Преди около месец и половина имах една среща с господин Павлов по негово настояване. Той ме срещна на улицата и пожела да си разменим няколко думи“, разказва самият Христо Грозев, цитиран от БГНЕС.

На тази среща Любомир Павлов направил предложението си към Христо Грозев.

„Предложението от негова страна тогава беше, цитирам думите му, „да си оттеглим взаимно обвиненията и той да ми върне парите, които ние сме инвестирали в Медийна група „България“ и да се разберем оттук нататък да не си пречим“, разкри Христо Грозев.

По-рано във вторник прокуратурата повдигна обвинения за пране на пари срещу съсобствениците на Медийна група „България“ Любомир Павлов и Огнян Донев.

Любомир Павлов е обвинен още за документна измама и документи с невярно съдържание.

Двамата имат мерки за неотклонение парична гаранция по 50 000 лв.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез 4 документа с невярно съдържание Любомир Павлов съзнателно е дал възможност на Огнян Донев да получи чуждо имущество - 44% от акциите на медийната група.

„Впоследствие 40% от придобитите преди това общо 83% дялове са били върнати обратно на Любомир Павлов и това според нас е пране на пари“, каза говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова.

Тя обясни, че тази сделка е направена с имуществото, което е придобито чрез документната измама.

#Христо Грозев #Огнян Донев #Любомир Павлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници