Доналд Тръмп за Brexit: Ще се окаже голямо нещо

Доналд Тръмп за Brexit: Ще се окаже голямо нещо
Twitter
A A+ A++ A

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп каза в интервю за британския в. "Таймс" и германския в. "Билд", че Brexit ще се окаже "голямо нещо" и че други страни може да последват примера на Великобритания за излизане от Европейския съюз, предадоха Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА.

Тръмп заяви, че британците са гласували за излизане от ЕС, защото са искали своя идентичност. Според него нямало да се стигне дотам, ако Великобритания не била принудена да приеме толкова много бежанци, пише Нова телевизия.

"Ако в различни части на Европа продължат да се стичат бежанци, мисля, че ще е много трудно да се запази единството, защото хората са разгневени от това", на мнение е Доналд Тръмп.

"Това беше последната сламка, която пречупи гърба на камилата, смятам, че и други ще напуснат", допълни той.

Тръмп заяви още, че ще работи усилено за постигане на търговско споразумение с Великобритания. Ще покани на посещение британската министър-председателка Тереза Мей, веднага след като встъпи в длъжност като президент на САЩ.

Доналд Тръмп определи НАТО като проблемна организация с остаряло мислене. Според него, Алиансът не е осигурил нужната защита от тероризъм на държавите членки. Въпреки това, избраният за президент обяви, че все пак НАТО е изключително важна за него.

Доналд Тръмп, избран за президент на САЩ: "Аз бях подложен на толкова критики, когато казах, че НАТО е остаряла. Остаряла е, защото не се грижеше за тероризма. Понесох доста критики за два дни. А после започнаха да казват, че съм прав".

Тръмп добави, че много от членовете на НАТО не плащат това, което би трябвало да плащат, което според него е несправедливо спрямо САЩ. Той съобщи за назначението на своя зет Джаред Къшнър за посредник в близкоизточния мирен процес.

Избраният за президент също така сподели, че според него изходът на Великобритания от Европейския съюз ще се окаже много голямо нещо и че други страни може да последват примера на Кралството.

Доналд Тръмп, избран за президент на САЩ: "Хората, страните искат своя собствена идентичност и Великобритания искаше своя собствена идентичност. Ако в различни части на Европа продължат да се стичат бежанци, мисля, че ще е много трудно да се запази единството - хората са разгневени от това. Смятам, че и други ще напуснат".

Тръмп заяви, че ще работи усилено за постигане на търговско споразумение с Великобритания. Той ще покани на посещение британския министър-председател Тереза Мей, веднага след като встъпи в длъжност като президент на Съединените щати.

#Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници