Бебе в тежко състояние беше прието в сливенската болница

Бебе в тежко състояние беше прието в сливенската болница
Нова телевизия
A A+ A++ A

Бебе без документи и акт за раждане е прието в сливенската болница. Момченцето е родено вкъщи, а майката твърди, че е забравила да го запише. Детето е в тежко състояние и остава под наблюдение.

Жената сама изродила бебето в дома си, като тя твърди, че го е родила на 28 декември, а бащата – на 30 декември, съобщава БТВ.

Детето трябвало да бъде регистрирано до седем дни, а кметът на селото научил на десетия и така малкият Божидар останал без акт за раждане.

Лекарите разказват как бебето, родено миналата година се озовало при тях. Социален работник от УНИЦЕФ завел родилката в болницата с детето. „Бебето е родено рисково, родено е в нестерилна обстановка, неимунизирано, то е прието в увредено състояние”, поясни д-р Таня Праматарова, началник на болницата.

Лекарите твърдят, че са изпълнили хуманния си дълг, но не знаят дали разходите на болницата ще бъдат покрити. Малкият Божидар ще остане в болницата поне 10 дни.

Заради мизерните условия, в които живее семейството, кметът на селото поиска социалните служби да отведат и трите деца. Родителите твърдят, че бащата работи и парите им стигат.

От сливенската болница са изпратили писма до институциите с молба за съдействие детето да бъде регистрирано.

#документи #акт за раждане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай