Български пианист с шансове за "Оскар"

Български пианист с шансове за "Оскар"
http://www.public-republic.com/
A A+ A++ A

Българският пианист Марио Григоров попадна в битката за престижните награди "Оскар" заедно с най-успешната писателка в света Джоан Роулинг. Негова песен е в листата, предшестваща номинациите за отличията в категорията "Най-добра оригинална песен".

Става въпрос за парчето "Сляпо прасе”, чийто текст е на авторката на поредицата за Хари Потър. Нашенецът създава мелодията за филма "Фантастични животни и къде да ги намерим”. В интернет страницата си обяснява, че тя е в стила на джаза от 20-те години на миналия век, пише iNews.bg.

"В момента сме в предварителната селекция, но ако журито ни номинира за финалисти в категорията "Най-добра песен”, където ще допуснат 4 или 5 песни, много вероятно е да спечелим статуетката”, казва Григоров.

Марио Григоров е роден в София, zавършва Виенската консерватория с отличие и от години работи в Съединените щати и Англия като филмов композитор и пианист. Имал е шанса да твори по големи кинопродукции, сред които е и "Прешъс”  - филм с 2 награди "Оскар” и почти 100 номинации за филмови награди.

#пианист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници