Студ и мраз! Болница в София приема пациенти на -2 градуса

Студ и мраз! Болница в София приема пациенти на -2 градуса
Нова телевизия
A A+ A++ A

Столична поликлиника - без вода и отопление. За това сигнализират зрители на Нова телевизия. От 10 години пациентите там мръзнат.

Става въпрос за девета поликлиника в София. Лекарите работят с якета, шапки и шалове. Хората трябва да бъдат преглеждани при 10 градуса в стаите, информира Нова телевизия.

Лекарите споделят, че е невъзможно да работят в такива условия и да карат болни деца и възрастни да се събличат за преглед при тези ниски температури.

Термометърът в коридора пред кабинетите пък сочи минус 2 градуса. На такава температура болните трябва да чакат за преглед.

От Столична община обясниха, че сградата е стара. Тя е бивша ясла и е предвидено тя да се отоплява на мазут. Тъй като това вече не се случва, отоплението се извършва чрез климатизация. Парното не се използва.

Има проблеми и с покрива, който тече. Предвидено е той да бъде оправен. Пукнатини има навсякъде. От Столична община обясняват, че се налагат сериозни укрепвания на цялата сграда. Не се ангажираха обаче да кажат кога ще има отопление.

#поликлиника

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници