Унгарски пианист раздава топли дрехи и храна на бездомните в Будапеща

Унгарски пианист раздава топли дрехи и храна на бездомните в Будапеща
Източник: Dir.bg
A A+ A++ A

Минусовите температури в Унгария родиха една благородна кампания - дари топла дреха на човек в нужда. Идеята е на млад пианист и започва първо в Будапеща, а скоро се пренася и в други части на страната, съобщава БНТ.

Щанд пред сградата на театър в Будапеща, отрупан с одеала и топли дрехи. Табелата гласи: "Ако ти е студено, вземи си палто. Ако не искаш на другите да им е студено - дари нещо за тях". Идеята е на млад мъж, който създава фейсбук група, в която призовава хората да даряват топли дрехи за бездомниците.

Стотици хора прегръщат идеята. Щандът в Будапеща се появява в неделя, а само два дни по-късно в страната има 120 места, където нуждаещите се могат да си вземат дреха или завивка. "Изключително щастлив съм да видя, че унгарците най-накрая се обединиха около някаква благородна кауза. Хората запознаха да осъзнават, че всеки носи отговорност за другия", казва организаторът на кампанията Зигмунд Герлици, пише 24 часа.

Подобни инициативи се провеждат и на други места в Европа, включително и в България, а стотици анонимни дарители закачаха палта на различни публични места, с надеждата да донесат малко топлина и радост на човек в нужда.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници