Снежна виелица блокира магистрали и основни пътища

Снежна виелица блокира магистрали и основни пътища
Pik.bg
A A+ A++ A

Ситуацията в страната се усложнява с всеки изминал час. Сняг и лед отново блокираха основни пътища. Затворени са части от магистралите „Тракия” и „Хемус”, съобщава Нова телевизия. 

Ураганният вятър продължава да бушува с пълна сила на територията на цялата Бургаска област. Именно заради силния вятър и снегонавявания от 13.00 ч. е затворена АМ „Тракия” в участъка от Зимница до Бургас. Пътят за Пловдив и София е по стария път през Айтос, Карнобат до Петолъчката, като там ограничението за движение на автомобили до 12 т. Отворен е пътят през Елхово за Ямбол, по който може да се излезе на този към София.

Към момента има отделни населени места без електричество, но екипите на електроразпределителното дружество работят, така че няма опасност населените места да останат за дълго време без ток. Няма опасност и от това хора да няг,

Във Варненска област се спира движението на всички МПС по пътя Нови пазар-Добрич, Ветрино-Добротич, Добротич-Вълчи дол и Суворово-Вълчи дол поради силен вятър и навявания.

Ограничено е движението на МПС над 12 тона по пътя Бургас-Обзор и Обзорски проход поради снегопочистване. Ограничава се движението на товарните автомобили над 12 т по третокласната пътна мрежа в Бургаска област.

Ограничено е движението на МПС над 12 т по пътя Гурково-Сливен и Гурково-Нова Загора поради затворения Проход на Републиката и силен снеговалеж.

Заради снегопочистване има ограничение и за МПС над 12 т по пътя Кюстендил - ГККП "Гюешево".

От АПИ апелират шофьорите да се движат с повишено внимание по пътя Мещица - Брезник поради намалена видимост и силен вятър.

Ограничава се движението на МПС над 12 тона по третокласната пътна мрежа и в област Габрово.

#сняг #буря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници