Ето как да спестим при разчистването и размразяването на автомобила си

Ето как да спестим при разчистването и размразяването на автомобила си
БГНЕС
A A+ A++ A

Разчистването и размразяването на автомобила са едно от най-големите предизвикателства пред шофьорите в студеното време. За отстраняването на леда и предотвратяване на запотяване на стъклата се продават специални препарати, които далеч не са евтини и често стигат само за максимум 2-3 мразовити утрини, съобщава БТВ.

Има обаче и други по-евтини начини да приведем колата си във вид, стана ясно след експеримент на bTV при -12 градуса тази сутрин в столицата. За да премахнете леда ви трябва шише медицински спирт за около 1 лев, малко вода и шише с пулверизатор. В него сипвате 2/3 спирт и 1/3 вода. Скъпият препарат по-добър ли е от нашия? По-скоро не, смята механикът Евгени Даков.

В момента имате затруднения да гледате видео, защото използвате плъгин за блокиране на реклами. Опитайте да го видите отново, след като ни добавите във вашия white list или го изключите

Пред него пробваме и две други идеи, дошли от шофьорския фолклор, този път – за борба с изпотените стъкла. Първият вариант включва картоф. Разрязвате го през средата и натърквате стъклата с него, като след това го изчиствате с кърпа. Същата процедура може да се направи и с малко гел за бръснене. И двата варианта, оказва се, работят.

В студеното време обаче е напълно възможно разчистването да се окаже напълно ненужно, ако колата просто откаже да запали. Евгени Даков посочи, че вчера много автомобили просто са се оказали в невъзможност да работят. Затова той съветва особено притежателите на дизелови автомобили да зареждат с качествено гориво и да слагат добавки, които повишават качествата му при ниски температури.

За разлика от някои свои колеги, механикът не смята, че възприетият от поколения зимен ритуал на качване на акумулатора вкъщи е твърде приложим в наши дни. „Съвременните автомобили са с много електроника и всяко сваляне на акумулатора смущава електрониката. На много от тях акумулаторът се сменя толкова трудно, че сам човек на студа трудно ще се справи”, смята Евгени.

Най-важното според него е колата да се кара, а не само да се пали, защото запалването отнема много от капацитета на акумулатора.

#размразяване #чистене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници