Кметът на Галиче и синът му излизат от ареста

Кметът на Галиче и синът му излизат от ареста
БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин излиза от ареста. Това реши Специализираният наказателен съд, пише Нова телевизия.

Двамата влязоха зад решетките през май миналата година, след като се сдобиха с обвинения,Чоков - за ръководител на престъпна група, а синът му Мартин – за участник.

Според Специализирания наказателен съд обаче няма доказателства, че Ценко Чоков е ръководил групата, а само свидетелски показания. В съдебна зала стана ясно и, че кметът на Галиче има двустранна коксартроза, дискова болест, артериална хипертония, захарен диабет и аритмия.

Според съдебния лекар Цветелин Гатев в болницата на затвора са се грижили добре за Чоков, но е притеснително, че е прекарал цялото време зад решетките на легло. Медикът е категоричен, че Чоков има нужда от рехабилитация и неврохирургично лечение.

В крайна сметка Специализираният наказателен съд реши да промени мярката за неотклонение на Ценко Чоков и сина му Мартин на „домашен арест”. Решението обаче не е окончателно, а прокуратурата смята да го протестира пред по-горната инстанция. 

 
 

#Ценко Чоков #Галиче

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници