От КАТ предупреждават за мокри пътища в цялата страна. На места има заледявания

От КАТ предупреждават за мокри пътища в цялата страна. На места има заледявания
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Пътните настилки в страната са предимно мокри, по усойните места и районите със снеговалежи заледени или заснежени, почистени и обработени, пише Труд.

Времето над цялата страна е облачно и ветровито. Сняг вали в областите Варна, Добрич, Разград, София, Смолян и Търговище, както и в районите на Сатовча /обл. Благоевград/, Панагюрски колони, Картела /обл. Пазарджик/, Лъки, Карлово, Кърнаре /обл. Пловдив/, Дулово, гр. Силистра /обл. Силистра/, Котел и Твърдица /обл. Сливен/, проходите „Шипка“ и „Република“ /обл. Стара Загора/, Нови пазар, „Ришки“ проход, Хитрино, Върбица /обл. Шумен/.

Мокри, частично заснежени и заледени са пътните настилки във Варна. Валежите не са обилни, но поривистият вятър разнася снега в различни посоки по пътното платно. Няма сериозно натрупала се снежна покривка. Движението в града се осъществява при зимни условия.

Сняг вали в област Добрич, в Силистра и Дулово. Пътните настилки са предимно мокри, по усойните места и районите със снеговалежи – заледени или заснежени, почистени и обработени. Очаква се снеговалежът в Североизточна България да продължи целия ден. 7 машини на Областно пътно управление работят към момента за почистване на републиканската пътна мрежа в областта. Видимостта в Добрич е добра, облачно е, духа силен вятър.

Заснежени пътни участъци има в районите на Приморския и Ришкия проход в област Бургас. Заснежените участъци в момента се опесъчават. Няма сигнали за заледени пътища на територията на областта, но движението се извършва при зимни условия. Екипи на ОПУ-Бургас извършват денонощен обход на областната пътна инфраструктура.

Без ограничения се извършва движението в прохода „Шипка“. Без ограничения е и движението в прохода „Хаинбоаз“. Пътните настилки в област Стара Загора са заснежени и обработени, времето е облачно, но с добра видимост. Сухи са пътните настилки на автомагистралите „Тракия“ и „Марица“ на територията на областта. Движението е без ограничения.

Движението в област Сливен е при зимни условия. Сняг вали в района на Котел и Твърдица, температурите навсякъде са отрицателни, духа силен северен вятър. В планинската част пътните настилки са заснежени, но са почистени и опесъчени. Суха е настилката и в сливенския участък на автомагистрала „Тракия“. Има въведени ограничения на движението в планината поради ремонтни дейности. Ремонтът ще продължи до 14 януари. Забранено е преминаването на тежкотоварни камиони над 10 тона през проходите Вратник и Твърдишки. Без проблеми е движението по главен път І-6 – Стара Загора – Сливен – Бургас, както и по Подбалканския път.

Изцяло затворен за движение е проходът Троян-Кърнаре. Пътищата в Пловдивска област са нормално проходими при зимни условия, пътните настилки са обработени. Няма данни за снеговалежи. До 31 януари е забранено движението на камиони над 12 тона по пътя Плодовитово – Първомай – Асеновград, заради влошено състояние на стоманен мост над река Марица при км 6. Движението се пренасочва по пътя Стара Загора – Поповица – път I-8. Също до 31 януари ще продължат ремонтните дейности по участък от пътя Леново-Поройна при км 19. Водачите трябва да използват обходен маршрут през Асеновград-Тополово-Леново. До 31 октомври 2017 година се удължава ремонтът по пътя Белица – Загражден – Давидково, който е затворен за движение в участъка от км 13 до км 18, заради компрометирана настилка.

Проходими при зимни условия са пътищата в област Пазарджик. Пътните настилки са сухи в планинската част на областта, на места – заснежени. В областта остават в сила ограниченията за товарните автомобили. Те трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета по пътя Батак – Доспат. До края на зимния сезон е в сила забраната за преминаването на автомобили с тегло над 12 тона по пътя Юндола – Голямо Белово. Те използват маршрута Велинград-Юндола. Остава затворен за автомобили с тегло над 10 тона и мостът в село Бошуля до изграждането на ново съоръжение.

Проходът „Превала“, както и пътят Девин-Михалково остават затворени за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Снощи отпаднаха всички забрани за движение по прохода „Рожен“. Пътищата в област Смолян са обработени и проходими. Забранено е движението и на автомобили над 10 тона по пътя Арда-Горна Арда, като причината е пропадане и стесняване на една от пътните ленти.

Пътищата в област Разград са мокри, вали слаб сняг, но силният североизточен вятър навява на места. 21 машини са чистили шосетата през нощта. Закъсали автомобили и инциденти по пътищата през нощта и сутринта не е имало.

Без ограничения се извършва движението по автомагистрала „Струма“ и път Е-79 в област Кюстендил. Спокоен е трафикът в посока ГКПП-Гюешево, преминаването през българо-македонския граничен пункт става без затруднения и забавяне. Шофьорите да се движат с повишено внимание в участък от пътя Бобов дол – Жедна. При километър 14+900 движението на моторни превозни средства се осъществява само в едната лента, поради активизирало свлачище. Мястото е сигнализирано с пътни знаци. Поради свличане на голямо количество земна маса е въведена временна организация на движението в участък с дължина от три километра на пътя Рила – Рилски манастир, мястото е сигнализирано с необходимата знакова маркировка.

#времето #мокри #пътищата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници