Няма сигнали за аварии и инциденти заради снега в София

Няма сигнали за аварии и инциденти заради снега в София
Vesti.bg
A A+ A++ A

Не са постъпвали сигнали за аварии и инциденти, заради зимната обстановка през изминалата нощ. Това каза за Агенция „Фокус“ Красимир Димитров, експерт в Звено "Аварийно-спасителна дейност" към Дирекция "Сигурност" на Столична община. „Четири екипа работиха през изминалата нощ, като към 4.00 часа към тях се включи допълнително и още един. Не са постъпвали сигнали от граждани.

След като започна да вали по-интензивно сняг в южните регион, проверихме и направихме обходи по Южната дъга, „Драгалевци“, „Горна Баня“, „Симеоново“, пътя Бистрица-Железница“, обясни Димитров. По думите му там, където е имало проблеми и натрупване на снежна покривка по пътищата, които са ангажимент на Столична община, пътните платна веднага са били обработвани. „Нямахме абсолютно никакви сигнали за аварии, инциденти и пътнотранспортни произшествия“, отбеляза Димитров. Той уточни, че към момента вече не се осъществяват снегопочистващи дейности, но по разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова машините са в готовност и са разположени на определените за това точки. „Продължаваме да наблюдаваме участъците и при снеговалеж ще излязат повече екипи, за да можем да видим местата, където е необходимо да се подпомогне почистването“, увери той.

Димитров посъветва гражданите да се съобразяват със снежната обстановка и да са добре подготвени за зимни условия. „Особено гражданите, които ще се качват на Витоша, да имат в предвид, че задължително трябва да са оборудвани с вериги, тъй като в планината се опесъчава“, допълни още той.

#сняг #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници