Обявиха имената на загиналите при взрива край „Петолъчката"

Обявиха имената на загиналите при взрива край „Петолъчката"
Кратерът под цех 1 е с дълбочина между 4 и 6 метра, а мястото на инцидента приличало на лунен пейзаж. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Николай Гочев, Станимир Киров и Енчо Кремаков са загинали при взрива в склада за боеприпаси край „Петолъчката" на 5 юни, съобщи главният секретар на МВР Калин Георгев.

По поръчение на вътрешния министър Цветан Цветанов гл. комисар Калин Георгиев ще се срещне с близките на загиналите мъже, предаде БНТ.

Калин Георгиев обясни, че обявяват смъртта преди да са излезли резултатите от ДНК експертизите на иззетия от мястото материал, тъй като според експертите поражениията са такива, че няма шанс или най-малка надежда тримата мъже да са оцелели при взрива.

По думите на Калин Георгиев кратерът под цех 1 е с дълбочина между 4 и 6 метра, а мястото на инцидента приличало на лунен пейзаж.

От сутринта следователи от Националната следствена служба, дознатели, криминалисти и експерти от полицията в Ямбол, под наблюдението на окръжния прокурор на града, извършиха оглед на мястото.

Всички намерени взривни и биологични материали ще бъдат подложени на експертиза.

В петък на мястото пристигнаха и представители на фирмата „Берета трейдинг", които ще извършат допълнителен оглед на щетите по домовете на хората в най-близките до взривовете населени места.

За да бъде получено обезщетение, се изисква документ за собственост на имотите. Едва в понеделник се очаква да пристигнат и застрахователите на фирмата собственик на взривените складове.

#„Петолъчката" #Калин Георгиев #„Берета Трейдинг" #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници