Лясковец обяви 24 декември за ден на траур след катастрофата край Микре

Лясковец обяви 24 декември за ден на траур след катастрофата край Микре
Източник: www.novinite.bg
A A+ A++ A

Ден на траур обявява на 24 декември Община Лясковец, след вчерашната катастрофа при ловешкото село Микре, в която загинаха 3-ма души, информира БНР.

Стабилно е състоянието на 11-те ранени общинари, пътували с автобуса за Вършец. Останалите 25 се прибраха по домовете си, съобщи кметът д-р Ивелина Гецова. Общинарите в Лясковец организират акция по кръводаряване за пострадалата си колежка, която е с ампутирана ръка в Плевенската болница. На 24 декември погребват загиналия шофьор на автобуса Стефан Бъчваров и Атанас Захариев, служител в общинската озеленителна фирма. Кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова лично поема разходите за погребението на общинския служител: Ще подпомогнем финансово семейството със сигурност. Аз лично ще поема погребението на колегата, защото познавам и майката на момчето, и загубата, която се случва след смъртта на Наско.

Общинарите даряват лични средства в помощ на пострадалите си колеги: Ако имат нужда от допълнителна медицинска помощ или консултация с психолог, ще им я осигурим, каза още кметът на Лясковец. В Общината правят реорганизация, за да бъде поетата работата на ранените им колеги и да бъдат обслужени гражданите и бизнеса в дните между Коледа и Нова година. Отменят се тържествата за Коледа.


#Лясковец #Микре #Коледа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници