В спецакция арестуваха четирима наркотрафиканти край Ямбол

В спецакция арестуваха четирима наркотрафиканти край Ямбол
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Мъж от Ямбол и още трима от тополовградското село Радовец са задържани за притежание и пласиране на голямо количество хероин. Резултатите от разработката, в която са участвали служители на три регионални дирекции, бяха обявени тази сутрин на извънреден брифинг в Ямбол, пише 24 часа.

На 21 декември полицаите проверяват паркиран близо до търговски център автомобил, в който намират 5 кг хероин. Напрактика акцията е осуетила сделка по продажбата на дрогата, съобщиха осведомени. Тъй като един от задържаните е от село Радовец, спецченгетата са претърсили къщата му там. Тя се оказва истинско наркодепо - в имота са намерени още 35 кг хероин. За брифинта в Ямбол пристигна главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Днес четиримата обвиняеми ще бъдат изправени пред Окръжния съд, тъй като прокуратурата поиска за тях постоянна мярка задържане под стража.

Преди седмица пратка от 50 кг хероин бе задържана на зелена граница близо до бургаското село Белеврен. в ареста за трафик са двама - Желязко Шиников и Йордан Йорданов. През август раница с 16,7 кг от същия наркотик е намерена в местност на територията на община Тополовград. За това се води дело срещу неизвестен извършител. Не е изключено задържаната в Ямбол дрога също да е прекарана през границата като "хонорар"  на каналджии, като след това трафикантите  се опитали да я изтъргуват, смятат осведомени.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници