Столичния общински съвет сезира прокуратурата заради новия кмет на кв. "Младост"

Столичния общински съвет сезира прокуратурата заради новия кмет на кв. "Младост"
Нова телевизия
A A+ A++ A

Сезират прокуратурата заради новия кмет на кв. "Младост" Десислава Иванчева. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. По думите му тя е фалшифицирала документи, предаде БТА, пише Нова телевизия. 

Герджиков посочи, че има законови проблеми с легитимността на новоизбрания кмет. В законоустановения срок не е подадено заявление в Търговския регистър към "Агенцията по вписвания" за това, че Иванчева е развивала търговска дейност и че е започнала процедура по прехвърляне на дружествени дялове на друг собственик.

Има задължение за подаване на такова заявление до председателя на СОС и до Общинската избирателна комисия.

"Мога да кажа със сигурност, че в законоустановения срок, който е 14 декември, аз не съм получавал такова заявление. Получих го едва вчера", каза Герджиков. 

Той представи Указания на Агенцията по вписвания с днешна дата, според които няма данни за прехвърляне на собственост на 22 ноември, когато се твърди, че е направено прехвърлянето в Нотариалната камара. Това означава, че става въпрос за фалшификация и за опит за заблуждаване на Агенцията по вписвания, че тогава е направен договорът за прехвърляне. Реално обаче такъв договор е направен чак днес - на 22 декември 2016 г., посочи Герджиков. 

В Указанията на Агенцията по вписванията е посочено, че е налице несъответствие в данните на предоставения документ и информацията в Нотариалната камара. Общинската избирателна комисия има едномесечен срок да реши казуса, но и прокуратурата трябва да бъде сезирана, защото става въпрос за фалшифициране на документ, посочи Елен Герджиков.

Иванчева беше избрана на частичните местни избори миналия месец. До тях се стигна, след като кметът на "Младост" Цвета Авджиева от ГЕРБ подаде оставка заради протести на граждани срещу застрояване на зелените площи в района.

#Десислава Иванчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници