Засилени мерки за сигурност в моловете и организацията на движението около тях

Засилени мерки за сигурност в моловете и организацията на движението около тях
БНР
A A+ A++ A

Подобряване на мерките за сигурност в големите търговски центрове и организацията на движението около тях бяха обсъдени на среща по инициатива на кмета на Столична Община Йорданка Фандъкова с управителите на обектите, пише агенция Фокус. На срещата присъстваха още директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов, директорът на дирекция „Сигурност“ на Столична община Кристина Лазарова и директора на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на СО Красимир Димитров. 

„Огромен брой хора посещават големите търговски центрове в София, пазарувайки за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. В последната седмица те се посещават и от голям брой хора от провинцията, което допълнително натоварва автомобилния трафик в районите на обектите. Поисках от управителите да предприемат незабавно допълнителни мерки за сигурност на техните клиенти и да подобрят организацията по влизането и излизането в подземните паркинги“, каза кмета Йорданка Фандъкова. Засилват се екипите на „Пътна полиция“, които да регулират движението около търговските центрове, при които има натоварен трафик. 

Управителите на търговските центрове се ангажираха да засилят мерките за сигурност на входовете и изходите на обектите, както и видеонаблюдение в и около обектите. 

„Управителите на търговските центрове с подземни гаражи трябва да засилят контрола за недопускане в тях на автомобили с газови уредби. Паркирането на автомобили на газ в подземните гаражи е забранено и крие сериозни рискове, затова поискахме от ръководството на моловете да засилят проверките“, заяви директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. Във връзка с решението на Консултативната група към Съвета по сигурност към МВР от днес се въвежда и допълнителна охрана на места, на които се струпват голям брой хора – търговски центрове, метростанции, автогари, гари, летище „София“ и празнични инициативи на открито. Специални мерки за сигурност се взимат и при организацията на празничния концерт на открито на пл. „Батенберг“ в Новогодишната нощ. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници