Таксиджиите в Бургас плашат с още протести

Таксиджиите в Бургас плашат с още протести
Източник: Евроком
A A+ A++ A
Таксиметрови шофьори протестираха в Бургас тази сутрин. От бранша искат да бъде намален от 660 на 400 лева новият алтернативен данък, определен от общината, след изменения в наредбата, регламентираща таксиметровия превоз. Протестиращите са недоволни и от новата транспортна схема в града, предаде БНР.
 
Близо 20 протестиращи се събраха на протеста пред сградата на общината в 9 ч. Около 9:30 ч. те спонтанно решиха да изразят недоволството си пред Общинския съвет, който провеждаше последната си сесия за годината. 

След като стана ясно, че шофьорите няма да бъдат допуснати в залата, трима общински съветници, сред които и председателят на транспортната комисия Димитрина Буланова, излязоха да разговарят с тях. 

Общинските съветници попитаха шофьорите защо не са подали жалби, след като са недоволни. Разговорът първоначално се водеше тихо и спокойно, но за около 15 минути скандалът набра скорост и спокойният тон беше заменен с викове и взаимни обвинения. Това не е диалог, а караница, казаха общинските съветници, след което си тръгнаха. Недоволни от срещата останаха и таксиметровите шофьори, които обявиха, че протестите им ще продължат.

#Бургас #таксиметрови

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници