Жителите на Хитрино влизат в селото поетапно

Жителите на Хитрино влизат в селото поетапно
http://www.dnes.bg/
A A+ A++ A

Достъпът на жителите на Хитрино не може да стане отведнъж за всички, това би било отново рисково. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова по време на изслушването си в съвместното заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и транспортната комисия във връзка с предприетите действия след инцидента в Хитрино и възможността жителите на селото да се приберат по домовете си в 14.00 часа днес, пише Агенция „Фокус”. „Начинът, по който ще стане влизането е по график, който се определя от кмета и общинския щаб. Влиза собственикът, влиза и екип, който прави замерване в сградата, защото пропиленът е тежък газ и има хипотеза, че може да се е насложил в приземните етажи”, заяви министър Бъчварова и добави, че заедно с жителите ще влиза и охрана от МВР. 

Министър Бъчварова обясни, че всички от 12-те дерайлирали цистерни са били в различна позиция, което допълнително е затруднило операцията по извеждането им. Негативно влияние е оказал и силният вятър. 

По време операцията по отстраняването на инцидента са работили 3 щаба - национален, областен, общински. „Работихме в добра координация”, заяви министър Бъчварова. По време на заседанието на комисията бе показан и специален видео-материал, показващ работата на всички участвали в операцията по отстраняване на последиците от инцидента. 

По време на изслушването министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски заяви, че на този етап няма информация, че нещо в железопътната инфраструктурата е било причина за дерайлирането на влака. 

#жители #Хитрино #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници