Изчезналият в Стара планина турист е жив. Намериха го на хижа "Васил Левски" (обновена)

Изчезналият в Стара планина турист е жив. Намериха го на хижа "Васил Левски" (обновена)
Източник: бТВ
A A+ A++ A

Откриха изчезналия турист в Стара планина. Това съобщи за Фокус дежурният служител в ПСС. 40-годишният мъж сам се е появил на хижа „Васил Левски“ жив и здрав. Предполага се, че го е направил, след като е чул хеликоптера, който го търси. 

Самият той останал изненадан, че спасителни екипи го издирват четири дни. В акцията днес се включи и хеликоптер от Авиобаза Крумово, който направи 7 обхода на местностите под връх Ботев, предаде БНТ.

Полетите бяха извършени при лоша видимост, силен вятър и температури до -10°. Заради влошаване на обстановката се наложило полета да бъде прекратен преждевременно.

Сигналът за изчезването на Тодор беше подаден във вторник следобед. Преди ден стана ясно, че Владимиров е планирал внимателно прехода си, като е писал във „Фейсбук“, че изчаква да навали сняг и температурите да падат до -10 градуса, за да тръгне, предаде бТВ.

ПСС прекратява акцията по издирването му, която продължи пет дни. Днес в издирването се включи и отряд от Пловдив. Общият брой на планинските спасители и рейнджърите, които издирваха мъжа е около 28 души. По първоначални данни мъжът не се е прибрал вече пети ден. Бил е в района над хижа „Васил Левски“, на връх Жълтец. Сигналът към ПСС е подаден на 13 декември в 14.10 часа, пише 24 часа.

  

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници