Силен вятър възпрепятства операцията по цистерните в Хитрино

Силен вятър възпрепятства операцията по цистерните в Хитрино
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Продължава операцията по обезвреждането на опасните цистерни в Хитрино. Втората аварирала цистерна беше изтеглена вчера на автовоз. От членовете на Обществения съвет обаче дойде информацията, че тя още не е разтоварена и стои в кариерата край съседното село Каменяк. Там има позициониран кран, но за съжаление не се работи по свалянето на цистерната, предаде БНР. 

По отношение възобновяването на работата по изтеглянето на третата цистерна не бе дадена конкретна информация. В момента в Хитрино духа много силен вятър, който, за съжаление, според пожарникарите, пречи на работата на крана, който вдига цистерните. Кметът на Хитрино Нуридин Басри изрази притеснение от ситуацията. Той каза, че хората наистина са много търпеливи, много спокойни, но искат лека-полека да почнат да се връщат по домовете си, да възстановят поне част от това, което е изпочупено, за да могат да изкарат зимата на топло и на сухо. 

В същото време, Ридван Муса, представител на Гражданска защита в община Хитрино, каза, че е говорил с комисар Николов по въпроса цистерните, които са изтеглени между двете села, да бъдат махнати колкото се може по-бързо. По думите му хората не искат цистерните да останат през зимата на площадката в кариерата, защото се страхуват, че може да се случи и нова експлозия. 

Тази сутрин заседава Общественият съвет, който разпределя помощите за пострадалите хора от селото. Днес ще бъдат разпределени хранителни помощи за още 250 семейства. 

#Хитрино #цистерна #Нуридин Басри #експлозия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници