Москва иска по-стабилни отношения с Токио във военната област

Москва иска по-стабилни отношения с Токио във военната област
Източник: www.abv-alternativa.bg
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин и японският премиер Шинзо Абе обсъдиха широк кръг от въпроси по време на срещата си днес в японския град Нагато, предадоха световните агенции.

Двамата разговаряха за кризите в Украйна и Сирия, каза руският външен министър Сергей Лавров. Путин е разказал на Абе подробно и за плановете на САЩ в областта на противоракетната отбрана, пораждащи безпокойство у Русия, допълни Лавров, цитиран от ТАСС, предаде БНТ.

Путин и Абе са обсъдили и общите проблеми пред безопасността в Азиатско-Тихоокеанския регион и са изразили готовност за сътрудничество в рамките на различни азиатско-тихоокеански формати. На срещата Путин е предложил на Абе възобновяване на контактите във военната област на ниво министри на отбраната и на началници на генералните щабове на въоръжените сили. Абе е реагирал положително на тази идея, каза Лавров, цитиран от Франс прес.

На срещата между двамата са присъствали висши представители на правителствата на Русия и Япония. След кратка пауза Абе и Лавров са подновили разговорите си на четири очи, за да обсъдят въпроса за спорните Курилски острови, съобщи Лавров.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино