Коледна треска обхвана българина! Харчим като за последно

Коледна треска обхвана българина! Харчим като за последно
http://www.nairaland.com/
A A+ A++ A

И тази година се изниза, а до празниците остава само седмица. Според специалистите, предпразничната треска вече е обхванала българина и се очаква да започне да пазарува като за последно. Пикът на покупките обаче ще е в последния момент – някъде около 20 декември, пише inews.bg.

Истината е, че повечето хора у нас се справят трудно с разходите през настоящия месец. Повечето предпочитат сега да заделят от бюджета за подаръци на близките си, а плащането на сметките да оставят за началото на следващата година. Сред най-търсените стоки се нареждат дрехите, бижутата и парфюмите.

"Определено всеки път, когато имаме намаления, те са обект на много голям интерес на голяма част от потребителите на козметика. Най-често мъже са клиентите на аромати, искат да изненадат любимите си дами. Освен че мислят за дамите, кавалерите се оказват по-практичните потребители", обяснява Елена Стоянова пред Bulgaria ON AIR.

Иначе нашенецът е доста практичен при избирането на подаръци за близките си хора. Обикновено се спира на такива, които може да използва и той самият. А докато някои обикалят магазините, други разглеждат техниката. Средно за подобни покупки отделяме до 1000 лева. А една четвърт от подаръците взимаме на кредит.

"Идват с пари да купят нещо, но виждат, че има по-хубаво, по-модерно, по-технологично, оставят сумата с която са тръгнали за първоначална вноска и разликата за по-модерния примерно могат да изплатят за 6 месеца", обяснява Йордан Вакъвчиев, управител на магазини за техника.

Затова от фирмите за бързи кредите очакват ръст с около седем процента в края на годината. Потребителите теглят средно до 600 лева.

 

 
 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино