Децата на мигрантите, избягали след бунта в Харманли, са настанени в Добрич

Децата на мигрантите, избягали след бунта в Харманли, са настанени в Добрич
Източник: Капитал
A A+ A++ A
Около 1 милион лева са предвидени за ремонти догодина в бежанския център в Харманли. Ситуацията там е спокойна след погромите миналия месец, потвърди новозначеният директор Славчо Янев, предаде БНР.
 
За по-малко от месец са били прегледани 1 700 обитатели и няма регистрирани тежки заболявания. Клинично здравите чужденци са на свободен режим. В същото време децата на заловените бежанци, избягали от лагера в Харманли, са настанени в Центровете за настаняване на деца от семеен тип (ЦНСТ) в Добрич. Те са на възраст от 3 до 15 години.
 
Децата са минали задължителните медицински прегледи, като заключението на лекарите е, че са напълно здрави. Въпреки това те са настанени в отделни помещения. От Община Добрич уверяват, че децата получават всички необходими грижи. 
 
Делата срещу 25-имата пълнолетни иракчани все още са в разследващия полицай от "Гранична полиция", тъй като не са получени всички справки за съдимост от Централното бюро за съдимост към Министерството на правосъдието, информира окръжният прокурор Пламен Николов.  В момента мъжете от мигранската група се намират във Варненския затвор, а жените са в Добричкия арест.

#Харманли #ЦНСТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници