Продават на търг китари на Принс и Джими Хендрикс

Продават на търг китари на Принс и Джими Хендрикс
Нова телевизия
A A+ A++ A

Китари на покойните музикални легенди Джими Хендрикс и Принс ще бъдат предложени на търг в Лондон, организиран от аукционна къща "Бонамс", предаде Ройтерс, пише Нова телевизия.

Организаторите на търга очакват за акустичната китара "Епифон" на Хендрикс, починал през 1970 г. на 27-годишна възраст, да бъдат платени 80 000 лири (101 000 долара). Инструментът е бил собственост на музиканта в продължение на три години. През 1967 г., докато е на турне, Джими Хендрикс плаща 25 долара за китарата "втора ръка".

На търга ще бъде предложена и изработена по поръчка китара, използвана по време на турне от Принс, който почина през април тази година. Предварителната оценка на инструмента е между 25 000 и 30 000 лири.

Участниците в търга, който ще се проведе на 15 декември, ще могат да наддават и за "крещящо" яке на Кийт Ричардс от "Ролинг стоунс", редки автопортретни карикатури на "Бийтълс", подписани от членовете на легендарната ливърпулска четворка, и пиано, на което са свили легендарният вокал на "Куин" Фреди Меркюри и "Колдплей".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници