Гл. секретар Костов: Присъствието на хора в Хитрино трябва да бъде силно редуцирано

Гл. секретар Костов: Присъствието на хора в Хитрино трябва да бъде силно редуцирано
Източник: Frognews.bg
A A+ A++ A

„Присъствието на хора, дори и такива, които са свързани с обезопасяването, трябва да бъде изключително редуцирано, тъй като те в момента рискуват живота си. Нашите служители, които са там, всички до един са доброволци”, заяви в Бургас гл. секретар на МВР Георги Костов, предаде 24 часа.

Той пристигна в града за извънреден брифинг, на който бе обявен удар на Гранична полиция – задържането на двама трафиканти с близо 50 кг хероин. „Тече дейност по преточването на горивото на място, след което предстои да бъдат изведени самите цистерни от местопроизшествието. Знае се къде ще бъдат складирани. Трябва време”, заяви Костов относно ситуацията на гара Хитрино. Според него цистерните продължават да бъдат потенциално опасни, докато не бъдат изведени от селото.

В отговор на въпрос дали може да бъде ускорено обезопасяването той подчерта, че най-важното е процедурата да бъде безопасна и затова трябва да се спазват определени технологични изисквания и не трябва да се бърза. Костов  даде за пример ситуация от днешния ден, когато в територията на разрушенията е имало и медии. При отстраняване на контактната мрежа от специалисти от НК „Железопътна инфраструктура”, за да премине автокран, един от стълбовете опасно се е наклонил. Веднага определихме ситуацията като критична и предприехме мерки по обезопасяването, заяви гл. секретар.

Той подчерта, че в район на Хитрино в момента са най-добрите експерти, с които държавата разполага. Не е професионално преди да са готови експертизите някой да валидира версия, каза Костов в отговор на въпрос дали високата скорост на композицията е версия номер 1. Не следва да бъдат изключвани никакви версии, допълни той. Костов заяви още, че „всеки трябва да си получи заслуженото”. Определено, за да има трагедия и бедствие от такъв мащаб има и виновни, но не следва те да бъдат обявявани прибързано, допълни той.

#Георги Костов #Хитрино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници