Бедстващи от Хитрино: Искаме само да се приберем

Бедстващи от Хитрино: Искаме само да се приберем
Източник: 24 часа
A A+ A++ A
Искаме само да си идем, това казват хората от Хитрино, които са настанени в Кризисния център в Шумен. Жителите на селото бяха изведени след инцидента, за да може екипи да извършват операция по преточване на авариралите цистерни. 14 души, които нямаше къде да отидат, или нямаха роднини наблизо, бяха настанени в шуменския Кризисен център. Те искат да се завърнат час по-скоро в селото и да поправят къщите си, предаде Дарик.
 
Искаме по една стая да ни оправят и да си идем, казва Семра Шефкет. Нейната къща е пострадала от взрива в събота сутринта, но ако се сложат прозорци, тя е готова да се върне там. Жената се оплаква, че сама няма да се справи с ремонта, тъй като работи за 5 месеца по програма в Общината. 30-годишната Лиляна е в центъра заедно с мъжа си Стефан и двете им деца - на 9 и 12 години. Благодаря си, че сме живи, казва тя и си спомня, че е изнасяла децата по пижами.
 
Имаме и познати сред близките, много е тежко. Притеснявам се децата да не се стреснат, обяснява тя. С тях е разговарял и психолог. В стаите на Кризисния център са намерили място и млади, и стари. Всички се надяват до края на деня да се приберат, но това вероятно няма да стане, тъй като в момента в селото има изтичане на газ от две цистерни. Полицията предупреждава жителите на Хитрино да не правят опити да се приберат. Тодорка Христова от Кризисния център заяви, че имат готовност хората да останат докато се налага. Има отопление, вода и храна, каза тя. Дарител пък е осигурил няколко чувала с дрехи за нуждаещите се хора в центъра.

#Хитрино #Шумен #инцидента #психолог

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници