Пожар избухна в завод на „Булмаркет” вчера вечерта

Пожар избухна в завод на „Булмаркет” вчера вечерта
Източник: 24 часа
A A+ A++ A
Втори инцидент след трагедията в Хитрино, свързан с русенската фирма „Булмаркет”, се разигра в съботната вечер и вдигна по тревога огнеборците в Русе. В късния следобед било регистрирано задимяване на покрива на завода за извличане на растителни масла от маслодайни култури на "Булмаркет" край град Мартен, пише 24 часа.
 
Става въпрос за слънчогледови люспи, които са тлеели на покрива на един от цеховете на предприятието на територията на бившия Комбинат за тежко машиностроене, информираха от Областната дирекция на МВР и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе. Пожарът бил на площ от 10 кв. метра. В завода се извлича растително масло от различните видове маслодайни култури. Сигналът за инцидента е подаден в 18,24 часа по тел. 112, като информацията била, че е имало пожар на покрива.
 
Два екипа с пожарникари от Русе се отзовали веднага на инцидента. Те били и с автостълба, тъй като височината на покрива е около 20 метра. Опасността била неутрализирана, няма пострадали хора.В съботната вечер, лично началникът на пожарната в Русе комисар Димитър Павлов успокои журналистите, че самозапалени слънчогледови люспи са били причина за тревогата в завода за масла край град Мартен. Той бе категоричен ,че не може да се прави връзка между двата инцидента – взрива от Хитрино и пожара.
 
Тревогата е била предизвикана от запалени по време на производствения процес биологични материали – сухи отпадъци от слънчоглед. Няма пострадали, няма и опасност от възпламеняване на други помещения. Въпреки че пожарът е бил потушен, огнеборците останаха през цялата нощ, за да следят за локални огнища.

#Хитрино #Булмаркет #Мартен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници