Ананиев: Черните кутии показват скорост, много над допустимата

Ананиев: Черните кутии показват скорост, много над допустимата
Източник: Градът.bg
A A+ A++ A

"Не може от една грешка да се получи това, което стана. Трябва да са две, дори три грешки да се натрупат и тогава следва произшествие”. Това каза Симеон Ананиев, председател в оставка на Асоциацията на българските железопътни превозвачи, предаде Нова тв.

“Железницата като организация и като работа се намира още в миналия век – и като превенция, и като начин на тестване на системата. Изоставаме 30-40 години”, добави той.

“Имам неофициална информация от разшифровката на черните кутии на влака, че скоростта е била до 80км/ч, което е повече от допустимото в случая”, каза Ананиев. Според него е възможно да има грешки и при сигнализацията или пък в железопътната инфраструктура. “Трябва да се види какви са вагоните, те са румънски, но трябва да е ясно минали ли са всички проверки. Може да е блокирал вагон, може да е блокирала спирачната система”, предполага Ананиев.

По думите му едва ли композциите са били претоварени. “Получавал съм сигнали за нелицензирани локомотиви, които се движат, вземат цистерни и се движат. Имал съм случай в гара в Горна Оряховица – в един състав на влака има машини за обработка на пътя, които се возят нелегално”, призна Ананиев. В случая той се съмнява, че е възможно да има вагон без документ или да не се спазят изискванията за безопасност. 

#Симеон Ананиев #грешки #черните кутии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници